Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Rabu, 28 November 2012

Bas Mutiara tuntut RM15 000 dari KAFA

Sumber dari Facebook Tan Sri Annuar Musa  menyebut


Mendakwa kerosakan bas Mutiara pada 2 tahun lepas adalah disebabkan oleh penyokong-penyokong liar Kelantan, maka pemilik bas Mutiara mengemukakan tuntutan mahkamah sebanyak RM 15000 dari pihak KAFA untuk membaiki dan menanggung kos kerugian kerosakkan terbabit.

Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa meluahkan rasa terkilan dengan sikap pemilik bas yang berpangkalan di Kelantan  dilihat seolah-olah tiada rasa ingin membantu menaikkan lagi nama The Red Warriors malahan ditambah lagi bebanan tuntutan kerugian. Musykil dengan tuntutan tersebut, kerosakkan terbabit berlaku di luar stadium dan juga di luar kawalan pihak KAFA sendiri.Apa-apa pun, kita tunggu laporan rasmi dari berita arus perdana dan juga dari pemilik bas Mutiara sendiri.

Yang pastinya, 'kebodohan' segelintir penyokong Kelantan yang 'mabuk tuak' ini menyebabkan pihak KAFA terpaksa menanggung kerugian. Sudah-sudahlah berlagak samseng dan berlagak hero. Tak ke mananya kita ni. Disebabkan wujudnya penyokong sebegini, penyokong Kelantan yang baik-baik turut mendapat tempias dan buruk nama.

Bukti, hukuman dan tindakan tegas perlu diambil terhadap penyokong-penyokong sebegini. Selain tindakan dari pihak berwajib, pihak penyokong sendiri perlu sama-sama membantu KAFA membanteras penyokong 'bodoh' dan kurang ajar. Kita tidak mahu penyokong vandalisme.

Ingin tambahan cerita mengenai bas Mutiara?
Ikuti cerita saman oleh anak-anak tokey bas Mutiara terhadap tokey bas Mutiara mengenai isu harta sepencarian tokey bas dengan arwah isteri pertamanya. Klik di sini

1 ulasan:

sila komen jika sudi :)

Labels

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!