Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Selasa, 31 Julai 2012

Kembar 12 - ibubapa pilih 1, 11 lagi dicampak dari atas gunungBerlaku di negara China. Makngoh harap berita yang makngoh baca itu tidak benar sama sekali. Kasihan pada bayi-bayi kecil yang tidak bersalah ini.

Cerita mereka di bawah -:

Jinan Huang, seorang ibu yang berumur 33 tahun, melahirkan bayi kembar 12 di Shanghai pada hari isnin yang lalu. Jinan, sekarang ini dalam keadaan stabil setelah proses melahirkan selama 31 jam, diberikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan seorang bayi yang akan dipilih untuk dibesarkan.

“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan,” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi.
“Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua. Dia adalah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh menjaga kami di usia tua nanti"

"Kami pastinya tidak akan memilih bayi perempuan,” tambah suami Jinan.

 “Kami yakin dengan keputusan kami.” lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suaminya akan dilemparkan dari atas puncak gunung, sesuai ketetapan yang sudak termaktub dalam Undang Undang Kelahiran Kembar China. Sejak undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983, kerajaan China sudah membunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut.

Jinan, yang mengaku bahawa sudah bertahun-tahun berusaha mendapatkan anak, dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil kesuburan, sebuah amalan yang juga dijanjikan dengan hukuman mati di China. “Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi,” tambahnya.

“Kepada seluruh rakyat China dan para pemimpin kami yang terhormat, saya memohon permintaan maaf atas kelahiran bayi kembar kami yang memalukan dan tidak bertanggung jawab ini.”

sumber

Negara China kena buat peraturan, ibubapa yang melahirkan kembar perlu dibunuh. Baru adil. Bayi yang dilahirkan tidak bersalah pun.

2 ulasan:

 1. sy pun ada baca berita ni tadi.sedih sgt bila baca.kejam betul dorg ni.huhuhu.

  BalasPadam
 2. ini adalah suatu berita yang palsu, dalam gambar ini sebenarnya menunjukan sebuah hospital di Wuhan, China yang menyambut kelahiran 6 pasang anak kembar dalam 6 hari.
  Kalian boleh jumpa gambar original di link bawah... dalam bahasa English dan Cina.
  ENG: http://www.sharegoodstuffs.com/2011/04/chinese-hospital-has-enjoyed-six-sets.html
  CINA: http://hb.qq.com/a/20110423/000261.htm

  BalasPadam

sila komen jika sudi :)

Labels

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!