Versi 1
Bahan-bahan -:
1. Cendawan disiat-siat dan dicelur dengan asam keping
2. Bawang besar dimayang
3. Bawang merah dimayang
4. Lada hitam ditumbuk halus
5. Tomato dihiris
6. Cili padi dihiris
7. Daun bawang dan daun sup dihiris
Cara buat -:
1. Gaul je semua bahan tadi. Jika nak berkuah, ambil air yang digunakan untuk celur cendawan.
2. Jika nak masam tambahkan asam limau atau cuka.
3. Masukkan garam dan ajinamoto.
Versi 2
Bahan-bahan -:
1. Cendawan disiat-siat dan dicelur
2. Bawang besar dimayang
3. Bawang merah dimayang
4. Belacan dibakar dan dilenyek dengan air celur cendawan tadi
5. Daun kesum dihiris
6. Cili padi dihiris
Cara buat -:
1. Gaul je semua bahan tadi. Jika nak berkuah, ambil air yang digunakan untuk celur cendawan.
3. Masukkan garam dan ajinamoto.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
sila komen jika sudi :)