Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Isnin, 19 Julai 2010

Kenapa wanita Kelantan suka menjaja cerita orang lain?


Kalaulah yang digooglekan itu "adakah wanita kelantan suka menjaja cerita orang lain?", mak ngoh rasa okay lagi dan boleh terima lagi.



Tapi yang digooglekan itu "kenapa wanita kelatan suka menjaja cerita orang lain?"

Bukankah itu satu pertuduhan dan bukannya soalan?


Alahai, persoalan macam tu pun, mahu disearchkan dalam internet ker?
Meh-meh... jom-jom, mak ngoh nak listkan kenapa wanita kelantan suka menjaja cerita orang lain -:

1) kerana wanita kelantan nih semuanya buruk perangai.

2) kerana wanita kelantan nih semuanya busuk hati.

3) kerana wanita kelatan nih semuanya pendengki.

4) kerana wanita kelantan nih semuanya suka mengumpat.

5) kerana wanita kelantan nih semuanya mulut busuk.

6) kerana wanita kelantan nih semuanya tak takut azab ALLAH.

7) kerana wanita kelantan nih semuanya tak ada kerja lain, asyik mengata orang jer.

8) kerana wanita kelantan nih semuanya tukang jaga tepi kain orang.

9) kerana wanita kelantan nih semuanya tak sebaik dan sesolehah wanita negeri lain.



Harap orang yang search pasal 'kenapa wanita kelantan suka menjaja cerita orang' lain tu berpuas hati dengan gembira sangat-sangat dengan jawapan mak ngoh.

bergembiralah orang yang suka melabel dan menilai orang menggunakan negeri kelahiran masing-masing. Teruskanlah anda melabel yer..jangan putus asa!!!


Paling best, macam-macam trademark dan label yang dicopkan di dahi orang-orang kelantan nih ye...kenapalah?

Tak kira kami nih, lelaki ke perempuan ker, tua ker, muda ker, kanak-kanak ker masing-masing dah ada trademark sendiri oleh orang yang perasan dirinya perfect.

Sedar tak, kita semua nih manusia, hamba ALLAH. Kita sama sahaja.

Yang membezakan kita adalah amal ibadat kita bukannya negeri kelahiran kita

20 ulasan:

  1. mak ngoh mmg suka tegur dengan cara memerli... :)

    BalasPadam
  2. erk! mak ngoh mcm lepas geram je tu...marah ke?dah tukar kaler ijau lom hehehe...

    BalasPadam
  3. mak ngoh nak jadi hulk versi kelate nih :)

    BalasPadam
  4. kito anok kelate, bako ore berani, bilo masuk padey, kito gomo sengoti...kito gomo sengoti. olek...olek..olek..olek....gol masuk....gol masuk

    BalasPadam
  5. oghe klate kito meme rama oghe beci..bakpolah eh?

    BalasPadam
  6. eelobor : gomo kelate gome wakaka

    naman : sbb nila setitik, rosak susu sor puyok. tapi bagi mak ngoh tak semua ore luar beci ore kelate...segelintir jah

    BalasPadam
  7. salam..wah! makngoh,.rilek dulu..jange duk gaduh sangat..cool je..hehe.. pelik sungguh denga orghe ginni

    BalasPadam
  8. amir dah amik award lom? macam der award tuk amir..

    BalasPadam
  9. budak2 darjah satu yang gaduh dengan kawan dia yang search kott tuh..

    BalasPadam
  10. erk, ni marah org kltan t, hoho

    BalasPadam
  11. oh, peliknya manusia ni.. sebagai gadis yang tinggal di kelantan, amat berkecil hati dengan sikap orang sebegini...

    BalasPadam
  12. hina sangt ker kita ni,,
    tp pegi mane2 pom,,msti jmpa orang klantan,,kenpa es??

    BalasPadam
  13. Salam mak ngoh,,
    hee~
    terjumpe link ni kt geng blogger,,
    kte bukan benci kt sume wanita kelantan,,
    kte tak benci sbb korang sume jiran kte je,,
    cume kte tak suke kat wanita klantan yg mengade2,,
    bukan pe, kte da 2x da pakwe kene rmpas dgn wanita klantan,,
    pdhal pmpuan tu da taw tu kite punyer,,
    jantan tu pn same xleh thn kne gode sikit,,
    hee~
    takpela,,
    tp yg penting kte tak benci sume,,
    kite benci kat yg rmpas hak kite je,,
    hee~
    peace no war ^^,

    BalasPadam
  14. haiya.. tiba2 jd banyak lak isu ore klate ni ek. tahun dpn dah nak kawen. kluarga bakal suami asal klate. heee.. mo man tai. kita org sarawak, ok jer. semua manusia pun ada "kejahatan" masing2. manusia akan berubah kalau kene pada caranya. Yakin Boleh!!

    BalasPadam
  15. Salam mok ngoh..sy mmg x puas hati dgn statement x sekolah ni..habih tu pompuan negeri lain tu baik sgt ke..pompuan negeri lain tu confirm masuk syurga ke..utk cik yana..x perlu sebut pompuan kelantan..terima ketentuan yg lelaki tu bkn jodoh awak..may be pompuan negeri lain punbleh rampas pak we awak tu..tlg la cerdik sikit bg komen..

    BalasPadam
  16. astaghfirullah..mngucap byk2 la..kita sesama muslim xblh nk mjatuhkn hukuman thadap org lain dgn hny pndai ckp kosong je.. apa hny org klntan je yg buruk org lain x? e2 sume hny bgantung pd keIMANAN ssorg..blum tentu yg tulis artikel ni blh bca hati org lain,, saidina umar r.a sdri xblh bc hati org..nape mahu mngata sesama muslim sdgkan Allah telah bfirman yg muslim e2 bersaudara? mgapa perlu mnyakiti hati org lain dgn tuduh-mnuduh semacam ini..ya ayyuhannas.. ittaqullah faqad faazal muttaqun.. sesungguhny azab e2 sgt pedih pd hari akhirat.. brpegang teguh lah pd quran dan hadis nabi..peace in islam..

    BalasPadam
  17. kepada anony "..blum tentu yg tulis artikel ni blh bca hati org lain,,"

    makngoh rasa anda tersalah faham entri ini. entri ini bukan utk mengutuk orang kelate...tetapi utk menyenangkan hati orang yg benci kelate...terima kasih. jangan baca mengikut apa yg ada dlm fikiran anda...tp baca apa yg ditulis di atas itu

    BalasPadam
  18. aku rasa perempuan secara umumnya memang suka bergosip, bukan org kelantan je. tapi tak tau la kan kalau org kelantan ni tahap bergosipnya lebih tinggi.

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!