Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Ahad, 25 April 2010

burung melintas jalan


Isk isk.... apa yang mak ngoh nak cite nih, bukan cite rekaan tapi kisah benar semata- mata. Mak ngoh nih tinggal di nature city, jadi memang biasalah melihat haiwan n binatang yang berada sangat dekat ngan kita.

Setiap hari mak ngoh drive sorang2 gi pat keje, jauh la gak pat keje mak ngoh nih...highway namanya, tp xmcm highway sgt lah. Jadi, di dalam kesunyiaan driving tu, mak ngoh dengar lagu, suka dengar coloteh dj2 muzik.fm dan kadang2 tukar cenel gak time lagunya xbesh...ahakss



Mata mak ngoh nih plak, walaupun memang pandang ke depan time drive, tp leh nampak gak apa yang berlaku di sisi jalan. korang pun mesti sama gak, xkanlah drive asik pandang depan jer...boring la gak kan? nak nak yang drive sorang-sorang...




Nak dijadikan cerita...tengah-tengah asik drive dengan kelajuan lam 80km/h , tiba-tiba tertengok, sesuatu benda senang melintas jalan...benda itu nak kata besar, xdelah besar...kecik jer. kalau orang yang melintas senang jer mata nampak, tapi si burung murai... isk isk..


mau tak mau terpaksa mak ngoh slow down my car, bagi laluan kepada burung murai untuk melintas.
Yang mak ngoh tak puas ati nya...bukan sebab mak ngoh kena brek secara emergency,..tp xpuas ati tol ngan burung tu. dia kan leh terbang, nape xmo terbang. nak jugak, jalan kaki melintas jalan....mengada2 tol burung tu. mau jer pegi penyek2 burung tu. dah lah tu, walaupun tau ada kereta kat depan, dia, si burung murai tu, selamba jer jalan dengan lenggang lengok kangkong dia. Sabar jer lah.

sekarang nih, pelik tol. dah ada kemudahan tuk terbang, tp mo gak jalan kaki... nampak gaya bukan manusia jer yang pelik, tapi haiwan pun menunjukkan kepelikkan masing-masing dah. ini mungkin sebab haiwan pun menghidu asap2 kilang yang kotor seperti manusia juga. AHaksss...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!