Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Sabtu, 31 Julai 2010

Doa Penenang Jiwa


sebab hati mak ngoh tak berapa bahagia ni,
jadi mak ngoh nak kongsi doa ini bersama mereka yang sudi membaca


Ya Allah… gantikanlah di tempat keresahan ini dengan kedamaian,
di tempat kedukaan dengan kegembiraan
dan di tempat ketakutan dengan keamanan


Ya Allah, sejukkanlah gejolak hati ini dengan salji keyakinan
dan padamkanlah bara dijiwa dengan air keimanan..

Ya Allah..buatlah mata yang tidak mahu lelap
merasa mengantuk yang memberi ketenangan,
dan letakkanlah di jiwa yang goncang ini kedamaian,

dan berilah balasan baginya
dgn kejayan yg sudah hampir


Ya Allah… halakanlah kebingungan pandangan hatiku kpd nur cahaya-MU
dan tindakan-tindakan ku yg keliru kpd jalan MU yg lurus..
dan palingkanlah org2 yg menyimpang dari jalan MU
kpd hidayah MU


Ya Allah… lenyapkanlah was-was dgn fajar cahaya kebenaran,
dan hapuskanlah jiwa yg resah dgn falak kebenaran,
dan tolaklah tipu daya syaitan dgn tentera bantuan-MU
dalam keadaan terhina...


Ya Allah,lenyapkanlah dukacita ku, hilangkanlah kesedihanku,
sembuhkanlah kesakitanku..
dan halaulah keresahan dari jiwaku...


Ya Rabb…Ya Tuhanku… Daku berlindung kpd-MU
dari rasa takut,kami bersandar dan berserah hanya kpd -MU,

Daku tidak meminta tolong melainkan kpd-Mu
Engkaulah pemelihara ku….
sebaik2 pelindung dan penolong…

Ameen YA ALLAH


p/s :doa ni bukan milik makngoh. jadi sesiapa nak copy-paste dipersilakan tanpa perlu keizinan. Hanya milik ALLAH.

27 ulasan:

  1. makngoh .....saya mintak izin share doa yerr

    BalasPadam
  2. minta izin copy doanya untk diri sendiri dan kawan2...tkasih empunya blog makngohselamoh

    BalasPadam
  3. Izin share ye mokngoh..leh ek...nk kosi ngn saing
    dalam blog kito..
    Disini

    BalasPadam
  4. minta izin share ye.. terimakasih~

    BalasPadam
  5. salam...mnta izin share doa ni di blog sy ye :-)

    BalasPadam
  6. salam mak ngoh saya kopi doa ni yer..

    BalasPadam
  7. salam, minta izin copy and paste doa ni ya mak ngoh...

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. salam makngoh, yuyuk nk mintak share doa kt blog boleh ye.. terima kasih..

    BalasPadam
  10. salam . makngoh minta izin nk copy paste nk ltak kt blog yea . sbb hati pun x brape nk tenang ny .
    time kasih :D

    BalasPadam
  11. semoga dgn doa ini dpt menang kan hatiku yg tlah ditipu.........

    BalasPadam
  12. salam..mintak copy doa ni ye..=) smoge sama-sama dapat berkongsi apa yang baik~

    BalasPadam
  13. salam makngoh,saya nak share jugak..hati sedang tidak berbahagia sekarang

    BalasPadam
  14. Terima kasih di atas perkongsian doa yang cukup menenangkan jiwa apabila membacanya.

    BalasPadam
  15. assalamualaikum..
    saya iqbal minta kebenaran untuk copy...
    terima kasih...

    BalasPadam
  16. Puan,terima kasih setelah sekian dilanda kecamuk resah saya telah terjumpa ayat ini,semoga dapat memadam kan resah dan gelisah dihati saya ini..terima kasih

    BalasPadam
  17. makngoh mintak izin copy n paste ayt ni kat blog sy eh..tq..:)

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum makngoh...ain minta copy n share di fb ain ye....skrg jiwa ain x tenang resah gelisah setelah apa yg terjadi dalam hidup ain...semoga dengan doa ini dapat mengurang keresahan dihati...terima kasih

    BalasPadam
  19. minta izin untuk berkongsi ayat ini ke dalam blog...

    BalasPadam
  20. nak share kt fb..tq :)

    BalasPadam
  21. minta izin nk copy n sharae

    BalasPadam
  22. Jazakallah Puan... mohon share ke fb saya

    BalasPadam
  23. minta izin ya share kat blog n fb ty ah ye

    BalasPadam
  24. MINTA IZIN COPY YE..:-)

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!