Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Isnin, 3 Januari 2011

Pengalaman makngoh di hari pertama persekolahan

Hehehehe....macam cerita budak darjah satu je.

Pukul 6 pagi tadi makngoh dah bertolak ke sekolah. Time tu sangatlah gelap dengan hujan yang lebat. Biasanya pukul 6, matahari dah keluar

Dalam kegelapan tu diterangi dengan lampu kereta makngoh drive ke sekolah seorang diri. Sampai di lorong ke sekolah tu, alahai banjir la pula. Tetapi walaupun dalam banjir tu,banyak kereta ibubapa pelajar berpusu-pusu dan berderet-deret meredah air. Maka, terpaksalah juga makngoh ikut mereka mengharung air banjir tu. Tenggelam ooo tayar kereta. Dan syukur sangat-sangat, kereta okay...masuk jer parking makngoh biarkan kereta memanaskan diri. Hehe.

Lepas punch card, makngoh dan kawan-kawan menunggu pulak depan bilik guru. Alahai, rupanya guard tiada kunci bilik guru. Maklumlah guard baru. Pintu pun baru. Ekeke... Jadi, makngoh pun membawa diri ke kantin...dalam hujan lebat lagi tu. Ingat nak breakfast. Tapi adeh, menu tak menyelerakan. Kantin pun orang baru jugak. Alahai~

Jadi, makngoh cuma temankan kawan-kawan makan sambil berbual dan berkenalan kembali setelah sebulan terpisah antara lautan. Macam-macam cerita. Eiiii, rindunya dengan dorang nih.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!