Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Ahad, 3 April 2011

Cerita dan komen guru mengenai E-Gtukar 2011

Sistem pertukaran guru online, E-Gtukar telahpun dibuka pada 1 April 2011 lepas.
Ramai kawan-kawan makngoh dah siap mengisi borang pertukaran ini dek kerana bersemangat
 nak berpindah ke sekolah baru.

Namun menurut mereka, ada sedikit masalah dengan e-gtukar di mana
perkiraan bulan untuk 'lama bertugas di negeri sekarang hingga tarikh pertukaran iaitu 1-Jun 2011' mengalami sedikit masalah.

Perkiraan bulan tersebut tidak boleh secara automatik seperti dulu-dulu, dan
juga tidak boleh secara manual kerana guru tidak boleh key-in pun di situ.

Jadi, ada rakan-rakan makngoh biarkan sahaja ruangan tersebut kosong.

Selain itu juga, fungsi simpan sementara juga kadang-kadang ada error. Ada rakan makngoh yang tak boleh simpan sementara. Jika dia sign out dan log in kembali, data yang telah dia isi telah hilang dan perlu isi kembali. Namun, ada juga guru yang bagitau, dia tiada masalah dengan fungsi simpan sementara tu.

Antara error yang lain, sila lihat di bawah ini. Memang naik tanduk juga, buat berkali-kali tetapi apabila klik Papar Maklumat, error macam ini yang keluar. Refresh dan buat sekali lagi, keluar error ini lagi.



Sekian untuk makluman mereka yang search di blog makngoh mengenai 'komen e-gtukar'. Makngoh dah komen nih :)

3 ulasan:

  1. Line gomen semua duk bwh satu port...gitulah jadinya...dulu pernah nak update data eperlu...seminggu tunggu...buat kul3 pagi baru lepas...tu pun sesambil tunggu leh lelap

    BalasPadam
  2. bg org yg sesekali guna egtukar utk mohon tukar tahan le jugak. kitaworang yg bergelumang mengupdate keseluruhan data lagi la...naik tanduk bercabg lagi..hehehe. tu lom kira lg mcm eperlu yg dahlia tulih tu..ada byk e lg....jdnye.. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee gerem!

    BalasPadam
  3. apesal ble nk pilih je kalendar..terus hanggg..adusss...dh berpuluh2 kali isi..ble msk blk..0..kne isi semula..huhuhu

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!