Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Jumaat, 23 Julai 2010

Resepi : Daging Panggang Dengan Sos Bawang

Bahan-bahan -:
150 gram daging batang pinang
ubi kentang dibuang kulit dan direbus
20 gram tomato dipotong halus dan ditumis
5 helai daun Parsley
20 gram kacang putih dikisar untuk perap
8 ulas bawang merah - separuh kisar untuk perap, separuh untuk tumis
20 gram mentega untuk menumis
8 biji bawang putih- separuh kisar untuk perap, separuh untuk tumis
750 mL stok daging
2 biji bawang besar - separuh kisah untuk perap, separuh untuk tumis
saderi dikupas dan dipotong dadu.
lobak merah dikupas dan dipotong dadu

Cara menyediakan -:
1) Di dalam mangkuk, gaulkan sebati daging dan perakan selama 15 minit.

2) Panggang daging dengan api perlahan hingga masak.

3) Panaskan majerin dan tumiskan bawang dengan api kecil sehingga bertukar warna. Masukkan stok daging, Kacau selama 30 minit hingga pekat.

4) Susunkan sayur yang telah direbus beserta ubi kentang dan tuangkan sos bawang tadi di atas daging yang telah masak.

5) Hias dengan daun Parsley.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila komen jika sudi :)

Labels

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!