Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Rabu, 13 Oktober 2010

Makngoh sesat jalan sebab malu bertanya :/

Sebenarnya dah lama makngoh usaha nak buat entri yang  autopublish tetapi makngoh TAK TAHU.

Nak tanya blogger lain tetapi MALU kemudian search di google, memanglah ada caranya > pergi kat POST OPTION, cari tempat  post date and time, klik scheduled at dan letaklah tarikh dan waktu yang diinginkan macam gambar di bawah ni.
 

Makngoh cuba buat macam tu tetapi di post option makngoh tu 
TAK ADA pun scheduled at


Jadi, makngoh pun biarkan je lah. Malas fikir. Haha...

Beberapa hari lepas barulah makngoh dapat mengesan masalah blog ni yang tiada istilah scheduled at di post option.

Ini adalah kerana -:

Sebab makngoh guna OLD EDITOR.

Lepas makngoh pilih UPDATED EDITOR, barulah keluar SCHEDULED AT.

Akhirnya, barulah boleh makngoh buat autopublish di blog yang usang ini.


Jadi, anda jangan pelik, jika blog ini ada entri pada pukul 10 pagi waktu sekolah sebab makngoh dah pandai buat entri  autopublish.

 La la la la...

p/s : pendirian makngoh, waktu kerja kena kerja... jangan main blog, facebook, or ETC. Di rumah baru boleh main blog.

9 ulasan:

  1. oh lepas ni terus buat banyak2 malam2 la eh? hihi

    BalasPadam
  2. salam mak ngoh...

    wey la..tenkiut byk2 yer...puas jugak kito fikir bakpo hok kito xde schedule at tu..rupanya stu kene baiki...buleh wat slaluh lepah nih..tq2..

    BalasPadam
  3. areefah : hehe...malu ler makngoh tanya gitu. maklumlah, baru pandai wat autopublish...kui kui

    sarah-najwan : wsalam, rupanya ada jugok ore sesat supo makngoh...meh nyanyi lagu "kito serupaaa". takpolah, lepas akan entri pukul 3 pagi dih?

    BalasPadam
  4. Menate apo MokNgoh wei...Pak Nidus tok gheti bendo ni. Bulih tulong ghoyat gapo dio.

    BalasPadam
  5. pak nidus wat lolok dop pehe kow ni. Makngoh nok tolon oyak tapi makngoh pun tak mahir :)

    BalasPadam
  6. ooo.... baru taw ada old editor.. hehehe

    BalasPadam
  7. zairie : old editor mungkin hanya utk bloggger tua mcm makngoh...org muda cam zairi mmg tak terlibat dgn old editor..kui kui

    BalasPadam
  8. heh,,saya pun baru tauu..HAHA

    thanks makngoh ajar saya..

    BalasPadam
  9. exceli, tak der niat nak mengajar pun...sebab makngoh sendiri tak mahir. Tapi kalau orang dapat manfaat jugak dari entri ni, baguslah. boleh kongsi-kongsi. Ilmu yg sikit lama-lama leh jadi bukit

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!