Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Ahad, 17 Oktober 2010

Salam semua pembaca. Perasan tak kat atas tu ada senarai entri terbaru siap dengan jumlah komen di setiap entri dan juga gambar dari setiap entri. Makngoh baru je dapat widget  dari satu laman web. Kegunaan widget ini adalah untuk memudahkan blogger menyenaraikan setiap entri terbaru mereka secara automatik.

Jadi, makngoh nak kongsi dengan anda semua yang berminat nak buat macam tu juga. Ops, bukan makngoh nak mengajar yer. Makngoh pun tak pandai gak bab-bab IT dan ICT yang pelik-pelik ni. Maklumlah tua sudah. Amir Aizat dan Syeragh  jugaklah yang power bab-bab blog ni. Mungkin anda juga ada widget recent post yang lebih canggih. Okay, cara-cara nak buat senarai entri terbaru.

1. Copy semua kod di bawah ini.

 2. Paste dalam gadget ( Page Elements - Add a Gadget - pilih HTML/javascript)

3. Edit apa yang perlu mengikut citarasa anda.
boxwidth - Ukuran Lebar Widget
cellspacing - Spacing diantara cells
borderColor - Warna Border
thumbwidth & thumbheight - Ukuran lebar dan tinggi
gambar Thumbnails fntsize - Ukuran Font pada
title acolor - Warna title
aBold - Tebal huruf pada title? (true or false)
numposts - Jumlah recent post yang anda nak?
home_page : Tukar kepada url blog anda

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!