Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Ahad, 17 Oktober 2010

Kelebihan budu | Kajian Luar Negara


1.       Kajian pakar pemakanan Jepun Amerika Syarikat, New Zealand dan Jerman mendapati mendapati budu memiliki gluthaione iaitu bahan antioksidan yang mampu memerangi perlbagai penyakit termasuk kanser.

2.       Di dakwa budu boleh menjadikan seseorang lebih pintar kerana ia merangsang sel otak. Ia juga membantutkan pertumbuhan bakteria yang menyebabkan masalah kembung perut.

3.       Budu berpotensi mencegah cirit birit dan penurunan kolestrol darah begitu juga penyakit jantung dan hipertensi.

4.       Satu uji kaji rambang mendapati pengambilan budu sebanyak 150 gram sehari selama dua minggu dapat menurunkan kadar kolestrol ke tahap luar jangkaan.

5.       Pengkaji university Carolina Utara, AS mengatakan unsure genestin dan phytoestrogen dalam budu boleh melambatkan penuaan dan mencegah barah payudara.

                                 


p/s : Tanpa budu siapalah diriku...hua hua hua

demo adalah oghe kelate hok dop make budu? demo kena pk 2 kali....

Kenali budu Cap Ketereh

4 ulasan:

  1. prof dkat umk - my u dah buat budu serbuk.. main taruk dalam air je.. xtau bnda tu dah dipasaran belum, tp x silap bnda tu dah dipaternkan

    BalasPadam
  2. wah, mantap eh budu. Syeragh terima kasih berkongsi info. Ter imagine susu tepung la pulak bila ada budu serbuk ni

    BalasPadam
  3. slm...bleh xbuktikan research sal budu tu?
    just nk taw je

    BalasPadam
  4. faris, klu tak silap makngoh artikel dalam KOSMO pun ada cerita pasal kelebihan budu nih...try cari yer

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!