Bahan-bahan -:
1 bungkus spageti
300 gram bebola daging
1 biji bawang besar dipotong dadu
2 ulas bawang putih
2 sudu cili boh
setengah tin tomato puri
1 tin cendawan butang dihiris
2 biji tomaato
2 ketul kiub ayam @ kiub daging
2 sudu sos tiram
sedikit minyak zaiton
sedikit minyak zaiton
garam dan gula secukup rasa
Cara membuat -:
1. Rebus spageti sampai lembut. Tambah sedikit mentega sebelum ditoskan dan diketepikan.
2. Panaskan minyak. Tumis bawang putih dan bawang besar sampai kekuningan. Masukkan cili boh dan tumis sampai garing.
3. Selepas itu masukkan bebola daging dan goreng sampai garing. Tambahkan dengan tomato puri, air, kiub ayam @daging, sos tiram, gula dan garam. Biarkan mendidih.
4. Masukkan cendawan dan tomato. Biarkan masak.
5. Akhir sekali, tuangkan sos ke atas spageti yang telah siap. Hias dengan daun. ketumbar dan daun sup.
resepi dari Majalah Wanita
ini bajet berapa orang makan ni makngoh?
BalasPadamterliur tgk ni
wow..
BalasPadamnice sharing..
copy eh..hehehe.. sedap ni mesti try..