Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Jumaat, 13 Ogos 2010

Sedekahkan Al-Fatihah kepada Arwah Zaza

Makngoh terbaca entri dari blog seorang blogger iatu zackpantai yang menyampaikan berita mengenai perginya seorang blogger bernama zaza.

Arwah ni ada juga follow blog makngoh dan makngoh ada beberapa kali ke blog dia. Tapi tidak acap sangat ke blog arwah. Ini blog arwah.
http://zazatheblogger.blogspot.com/

Sebelum tahu mengenai pemergian arwah, makngoh ada terbaca di Metro yang melaporkan satu kemalangan bertajuk "Ajal gadis Tulang Reput" . Tak sangka bahawa mangsa kemalangan itu adalah arwah.

Sesungguhnya kematian itu pasti dan setiap orang antara kita akan mengalaminya sekali.

Ada ustazah berpesan "Kita sebenarnya mati sekali tetapi hidup kita 2 kali"

Kita hidup di dunia itu sekali. Kemudian kita meninggal dunia sekali. Selepas itu kita dibangkitkan dan dihidupkan sekali lagi. Selepas itu tiada lagi istilah mati. Kita hidup selama-lamanya samada di syurga atau neraka. Bergantung kepada amalan kita.

10 ulasan:

  1. berhati2 lah ketika memandu~al-fatihah untuk arwah

    BalasPadam
  2. salam,

    huhu..amir tak sangka..arwah telah pergi..hurm..tak percaya lah..rasanya..baru je berjumpa..(di alam maya).hurm.... nak buat macam mana.. "tiap-tiap yang hidup pasti akan mati.."..hurm...

    BalasPadam
  3. al fatihah...
    rasa tak percaya sebenarnya org yg sentiasa kite tgk dpn mata walau tak mengenalinya.... pergi sekelip mata

    BalasPadam
  4. takziah untuk keluarga arwah...
    al-fatihah...

    BalasPadam
  5. salam...

    انّا للہ و انّا الیہ راجعون
    Al-fatihah buat arwah
    moga ditempatkan di sisi
    orang yang beriman

    BalasPadam
  6. Al-fatihah..

    takziah juga wat keluarga mangsa
    bila baca entry dia yg kebelakangan tue cam ade something jerk nak dia sampaikan.... huhu :(

    BalasPadam
  7. Al-Fatihah...

    Takziah buat keluarga arwah

    BalasPadam
  8. yer...entri arwah tu mcm ada ssuatu yg nak dsampaikan.ada beberapa ayat dia yg kita fhm dia nk pegi tp kita xperasan...
    "...masa yg singkat ini..."
    "laptop nak beri pd adik, amar"

    semoga keluarga arwah sabar

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!