Sudut Test Mouse Kiri

Tinggalkan pesanan anda di sini

Selasa, 3 Ogos 2010

Tahukah anda apa nama manja B Sathianathan?


Sebelum cite panjang, tadi mak ngoh turun bawah, ingat nak tengok game Kelantan lawan T-team di tv2 tapi housemate mak ngoh tengah tengok Tilawah Al-Quran di tv1 jadi tak tergamaklah mak ngoh nak tukar cenel :/ keempunan nak tengok last game untuk Liga Super tahun ni.

Okies, berbalik kepada tajuk kita...

B Sathianathan tu jurulatih bola sepak negeri kelate yer...(info bagi orang yang tak tahu)

Penyokong Red Warrior mengelarkan B Sathianathan dengan nama


"ABE YA"

Abe Ya adalah nama panggilan yang biasa digunakan di Kelantan. Biasanya nama yang selalu dipanggil Abe Ya adalah Zakaria.


Maklumlah orang Kelantan suka ringkaskan sesuatu perkataan ataupun nama.

Contohnya -:
biskut = sekut

makan = maKe

sembahyang = maye

longkang = loke




Sekarang... 1 Malaysia
memberikan nama Abe Ya kepada
B Sathianathan


MAKNGOH SANGAT BERTERIMA KASIH KEPADA
ABE YA

KERANA JASA BELIAU MENYUNTIK SEMANGAT
KEPADA PASUKAN BOLA SEPAK KELANTAN
DAN MEMBAWA RED WARRIORS
KE TANGGA KEDUA LIGA SUPER

P/S : Abe Ya mahir doh ko kecek kelate? Pandai doh ko make budu?

2 ulasan:

  1. tahniah kelantan naib juara dapat RM300,000

    BalasPadam
  2. wah! hahah..Abe Ya..comel jugak.. Abe Sa..Abe Ti..Abe Ya..bulih belako..kih3

    BalasPadam

sila komen jika sudi :)

~Komen Terbaru~

Get This Recent Comment Widget!